Search in the ArchiVision Directory:

Loading

Beurscrash september 2010? Wordt 1 euro 0,80 cent waard? Wat zijn de verwachtingen voor aandelen in 2010? Zal goud zijn maximum waarde bereiken en uiteenspatten als een luchtbel zoals de aandelen in 2008 deden?

Chart of stock exchanges in a crisis after on the stock market
Grafiek van een beurscrash waarbij
de waarde van de aandelen daalt.
Er wordt dezer dagen gespeculeerd dat er binnenkort terug een beurscrash zal plaatsvinden. Deze crash wordt verwacht begin september 2010. Dit zou komen door de hoge goudprijs die waarschijnlijk bijna aan zijn maximum zit. De vraag is wat er eerst zal crashen, de waarde van het goud of de aandelen. Er doen ook geruchten de ronde dat de euro maar 0,80 Amerikaanse dollar meer waard zal zijn. Dit volgens Peter De Groote die het volgende bericht Twitterde: Net terug van conferentie met Han De Jong, hoofdeconoom ABN AMRO. Blijft een positivo, maar ziet nu de euro wel naar 80 cent gaan. Maar zoals we allen tot nu toe weten is dat het iets minder gaat op de Amerikaanse markt. En dat maakt de Dollar iets zwakker dan de Euro die terug terrein aan het winnen is.

Evolutie van de economie in de VS en de Eurozone
De koers van de Euro is er de voorbije maanden bijna uitsluitend op vooruit gegaan. Dan kan u zich gaan afvragen wat er nu juist allemaal waar is van wat de media ons allemaal laat geloven, laat staan de getwitterde berichten van top economen. Het beste is om zelf een oordeel te vellen en u niet te laten leiden door al deze geruchten. Probeer de cijfers en zaken dus nuchter te bekijken want er zijn wel duidelijk koopjes te doen op de aandelenmarkt. Het is enkel een kwestie van tijd tot de economie terug volledig op gang is getrokken. En dan is het te laat om nog aandelen te kopen want net na de Griekse tegenslag was het de moeite waard om aandelen te kopen die bijna even laag stonden als in de grote financiële crisis van 2009. Het zal dus niet meer lang duren of deze lage aandelen zullen zich gaan herstellen. Wij verwachten dat de economische en financiële markt terug stabiel zal worden na de zomer van 2010, laten we zegen tegen december 2010 om het voorzichtig uit te drukken. Als er geen narigheden meer boven komen natuurlijk zoals die van de Griekse schulden. En dat is het hem nu juist. De Amerikaanse economie is aan het kwakkelen dus ook de Amerikaanse aandelen. Roubini sprak donderdag 26 augustus van een dubbele dip. Deze kans werd door hem geschat op 40%. Dit door het aflopen van de stimuleringsmaatregelen (vooral dan voor de Amerikaanse economie). De Amerikaanse economie sleurt zo, weliswaar ongewild, de Europese beurzen mee het rood in. Het trage herstel van de Europese beurzen waarvan men deze zomer van sprak zou wel eens op een tweede beurscrash kunnen afsteven als men niet hou iets doet om de economie te stimuleren zonder daarbij de banken te helpen want deze moeten het nu redden zonder de internationale steun. De stress-test van een eindje geleden toonde aan dat enkel nog een paar banken uit Spanje en Griekenland last hebben van schulden. De andere Europese banken doen het dus terug goed. En dit is dan weer een positieve noot in een sombere toekomst vol ups en downs. Wie weet wat 2010 ons nog zal brengen op financieel vlak?

Meer over de beurs:
Maandag 4 oktober 2010, een aankondiging van een terreuraanslag in Europa en de beurzen zijn weer flink de dieperik in gedoken.

No comments:

Post a Comment

Most popular items on this website in the past week: