Search in the ArchiVision Directory:

Loading

Maandag 4 oktober 2010, een aankondiging van een terreuraanslag in Europa en de beurzen zijn weer flink de dieperik in gedoken

De beurzen zijn op vandaag zo gevoelig voor gelijk welk negatief bericht in de pers verschijnt. We zijn maandag 4 oktober 2010. De dag ervoor, zondag dus, kwam de pers met het bericht dat er een mogelijke terreuraanslag kan plaatsvinden ergens in Europa. Dit kwam van de Amerikaanse inlichtingendienst. Iedere Amerikaan die naar Europa reist werd gewaarschuwd om voorzichtig te zijn. In de pers verscheen dat er geen enkel gevaar was voor België waar vandaag de Top begon met tal van staatshoofden. In de omringende landen zoals Frankrijk en Duitsland was een hogere staat van paraatheid in actie geschoten. Maar in België leek alles onder controle. Verstaan wie verstaan kan, maar 1 ding is zeker: bijna alle aandelen op de beurs kregen rake klappen. Men spreekt nu al van de slechtste beursperiode sinds januarie 2009. Waar zal dit eindigen? Zullen de aandelen op de beurzen ooit terug floreren als voordien? Halen we ooit de hogere waarden van 2007 terug? In 2015 misschien? Of is dit overdreven optimisme?

Een aantal positieve noten... zeg maar de betere vooruitzichten
De euro blijft maar in waarde stijgen, er wordt verwacht dat de euro in 2011 naar 1,55 US Dollar zal stijgen.
Hierdoor kan Europa massaal veel goederen inkopen uit bijvoorbeeld Amerika of China. Europese bedrijven zien hun kans schoon om schulden die ze maakten in Amerika of China nu goedkoop af te betalen. Dit omdat deze grootmachten hun munt in waarde doen dalen als gevolg van tal van extra stimuli die de economie in stand moet houden. Zo wordt er in de VS extra geld bij gedrukt om de waarde van hun Dollar laag te houden en zo de verkoop in gang te blijven houden. Idem dito voor de Chinese Yen.

Lees meer over de beursgang op volgend artikel:
Beurscrash september 2010? Wordt 1 euro 0,80 cent waard? Wat zijn de verwachtingen voor aandelen in 2010? Zal goud zijn maximum waarde bereiken en uiteenspatten als een luchtbel zoals de aandelen in 2008 deden?

No comments:

Post a Comment

Most popular items on this website in the past week: