Search in the ArchiVision Directory:

Loading

Walnoten en hazelnoten rapen in de herfst, mega gezond voor ons lichaam!

Oktober en November zijn de ideale maanden om hazelnoten en walnoten te verzamelen. U kunt ze rapen onder de walnotenbomen of de hazelnoot struiken. Noten zijn trouwens mega-gezond voor ons lichaam. Noten zitten vol met voedingsrijke stoffen zoals Omega-3-vetzuren die u beschermt tegen hart- en vaatziekten door de bloeddruk en de cholesterol te verlagen.

Walnoten (ook wel eens okkernoten genoemd) is de grootste soort. De vrucht vindt je in een hard lichtbruin omhulsel die uit 2 delen bestaat. Meestal bevindt dit hard omhulsel zich nog eens in een zachtere groene schelp. De noten groeien aan okkernoot-bomen. Deze bomen zijn te vinden in tal van parken, bossen of lanen. Vele mensen laten deze noten een eindje drogen om deze later op te eten. Indien u niet kan wachten om de walnoten op te eten na het rapen, is het verstandig om de binnenste vrucht te pellen zodat er enkel een witte vrucht over blijft. Doordat deze nog wat vochtig zijn heeft dit een andere smaak dan wanneer ze gedroogd zijn. Smaken verschillen natuurlijk maar de walnoten zijn wel zeer gezond.
Walnoten (okkernoten)
Hazelnoten zijn de kleinste soort noten. Je vind ze meestal in trossen aan de hazelnootstruiken bestaande uit 4 tot 6 omhulsels met daarin een hard houten omhulsel. Daarin bevindt zich uiteindelijk de vrucht. Deze noten groeien aan struiken die soms wel eens hazelnotenboom worden genoemd. Daar deze struiken niet te hoog groeien kun je dus de vruchten gewoon van de struik plukken.
Hazelnoot vruchten
Noten zijn gezond en bevatten veel voedingswaarden
Walnoten (eigenlijk alle noten) zijn rijk aan eiwitten, vezels, goede vetten, linolzuur, koolhydraden, proteïnen en omega 3-vetzuren. Ze bevatten beschermende vetten die het hart en de bloedvaten soepel, elastisch, flexibel en gezond houden. Daarom bieden ze ook een goede bescherming tegen hart- en vaatziekten. De Omega-3-vetzuren verlagen de cholesterol en zorgen voor een lagere bloeddruk tijdens stress.

Verwante artikels:
Uit welk fruit haal je de meeste voedingswaarde en vitamines? De voedingsstoffen en vitamines in fruit.

Meer over noten vindt u terug op de websites:
www.houtwal.be
www.bloggen.be/guidoenyvette

No comments:

Post a Comment

Most popular items on this website in the past week: