Search in the ArchiVision Directory:

Loading

Uit welk fruit haal je de meeste voedingswaarde en vitamines? De voedingsstoffen en vitamines in fruit.

Iedereen is in meer of mindere mate bezig met zijn gezondheid. Hierbij is het noodzakelijk om gezond te eten. Dit wil zeggen dat ons lichaam dagelijks voldoende voedingsstoffen en vitamines moet kunnen omzetten om goed te functioneren. Hierbij is fruit een ideaal voedingsmiddel. Vers fruit eten hoort immers bij een gezond dieet.
Wetenschappers kwamen tot de conclusie dat 2 stukken fruit per dag een ideale aanvulling is op een gewone evenwichtige voeding om zo de nodige vitamines en voedingstoffen aan ons lichaam te geven. De vitamines die het meest voor komen in fruit zijn: vitamine A, B, C en D. Fruit is dus een soort aanvulling om tussen de maaltijden door genoeg energie en vitaliteit aan ons lichaam te schenken. Je krijgt dus meer energie door fruit te eten.
Daarom zetten we voor u de belangrijkste soorten fruit op een rij, elk met hun specifieke voedingsmiddelen, vitamines en andere gezonde eigenschappen.

Voordelen van fruit eten:
- u leeft in het algemeen gezonder
- minder kans op overtollig vet
- minder kans op diabetes
- u kunt beter nadenken want u heeft uw hersenen een feestmaaltijd
- er vertoeven ook minder gifstoffen in uw lichaam
- u krijgt meer energie
- uw zintuigen gaan beter werken
- uw lichaam presteert op zijn geheel beter
- u blijft er slank van als u een vettige snack of zoetigheid vervangt door een stuk fruit

Sinaasappel
Bevat ongeveer 50 milligram aan vitamine C maar ook vezels, koolhydraten en bio-actieve stoffen.

Gele kiwi
Kiwi
Bevat procentueel gezien de meeste vitamine C. Eén kiwi zou overeenkomen met 166% van onze dagelijkse behoefte. Voorts bevat een kiwi ook kalium, cholesterolverlagende pectine, aminozuren, bètacaroteen, foliumzuur, magnesium, koper, zink, fosfor, koolhydraten, eiwitten, mangaan en vitamine A en vitamine E. Twee kiwi's per dag en u bent goed op weg om voldoende vitamines en andere broodnodige voedingstoffen aan uw lichaam te schenken.

Banaan
Banaan
Bevat diverse vitaminen en mineralen. Per 100 gram zit er ongeveer 88 mg kalium, 8,7 gram vitamine C, tryptofaan, magnesium en selenium. Een banaan bevat onder andere nog koolhydraten. In het begin van het groeiproces van de banaan zet deze vrucht zetmeel om in suiker op het laatste van de groei is dit net omgekeerd. Bananen geven vooral energie aan ons lichaam.
Alles over hoe bananen nu juist groeien vindt je op: Waarom zijn bananen krom?

An apple a day keeps the doctor away
Appel
Bevat vitamine C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, A, E en K. Los van de vitamines bevat een appel nog: calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, koper, natrium en zink. Kortom zoals het gezegde: 'An apple a day keeps the docter away', is dit een zeer gezonde vrucht vol met verschillende vitamines.

Peer
Bevat, kalium, calcium, magnesium, ijzer, vitamine C, caroteen (zit ook in wortels), vitamine B1 en B2.

Citroen
Citroen
Eén citroen bevat zo'n 53 mg vitamine C en geeft een energetische waarde van 121 kJ. Dit zou dan weer een goed effect hebben op het vermageren. Let wel op te veel citroen zuur kan maagzuur veroorzaken, eet dus citroen met mate, ga dus geen halve citroen zuiver gaan opeten. 1 half geperste citroen per dag, afgelengd met water, is al ruim voldoende.

Verwante onderwerpen:
Tips voor een betere gezondheid
Walnoten, hazelnoten en kastanjes rapen in de herfst, mega gezond voor ons lichaam!

1 comment:

maagzuur said...

"een eetlepeltje honing werkt voor mij persoonlijk het beste tegen maagzuur. Verminderd de klachten enorm. Wat ook kan helpen is gember, het heeft een vieze smaak maar werkt super." groetjes rianne

Post a Comment

Most popular items on this website in the past week: