Search in the ArchiVision Directory:

Loading

Which 3D program is the best to work with? What are the possibilities of each program - a review.

Rendered 3D text
That's a good question. Well the answer is simple and also complex. It's a deal between how beautiful the output must be, the time you have to spend before the deadline, what part of the public you want to target (gamers, film, cinema, photo's, posters, advertising new projects, civil, particular) and the money you want to spend on it and the software you want to learn to become the picture and what the program can.

AutoCAD by Autodesk
Has many features added and is the most famous drawing software ever, compatible with many programs, subscription available, easiest to learn, not the cheapest but the best.

3D Studio Max by Autodesk
Is the best for 3D rendering, scene rendering, advanced light, materials and rendering tools, you even can render over all the computers in your LAN-network to become that beautiful most realistic picture, many features, not the easiest software to learn and is very expensive to buy.

Do you have FAQ's about 3D programs in this branch or have suggestions or meanings about some 3D programs? Just leave a post on this site. We will answer your questions in a little of time.

Will the crisis be longer than expected?

Chart of stock exchanges
Leaders of the world's largest economic regions have reached an agreement in 2009 to tackle the global financial crisis with measures worth $1 trillion (£681bn)... but again there is a crisis in Europe by Greece's debt mountain.

What do you think about the crisis? How long will it take? Will it re-establish soon?
What if not? How do you going to survive this crisis? Or will you be fired like many of your friends?
Are the banks reliable enough? Where do you put your money in today? Is your money save enough on the banks? Tell us! You can leave a post if you want to say something about this crisis.

Schlager zanger Tom Waes scoort mega succes met Dos Cervezas Por Favor

Tom Waes kreeg in zijn programma 'Tomtesterom' de opdracht om een schlager-nummer op te nemen en op te treden als schlagerzanger. Hiervoor werd een eenvoudig nummer gecomponeerd met een refrein die, eenmaal gehoord, niet meer uit het hoofd te zetten is. De clips was al voor de uitzending te bewonderen op YouTube. Nadat het programma uitgezonden werd, veroverde het liedje de hit-parades. 'Dos Cervezas Por Favor' staat nu momenteel al op nummer 9 in de top 50 van de UltraTop Hitparade. Ze spreken zelfs al om Tom naar het Eurovisiesongfestival te sturen in plaats van Tom Dice. Hiervoor werd op Facebook zelfs al een groep opgericht op. Van een zomerhit gesproken. Tom werd al meermaals gevraagd om optredens te gaan doen, maar momenteel is de vraag zo groot dat hij er maar enkele kan uitpikken. In de foute top 100 van Q-music eindigde 'Dos Servezas' op nummer 2 net na Frans Bauer met 'Heb je even voor mij'. Om de muziekclip van het hit-wonder te beluisteren en bekijken hoef je hieronder maar eens te klikken op de play-knop. Let op want het refrein werkt aanstekelijk, voor je het weet zing je het mee en blijft het de hele week in uw hoofd hangen. Kortom het wordt de zomerhit van 2010.



synoniemen: schlagerzanger, slagerzanger, shlagerzanger, schlager zanger, slager zanger, shlagerzanger, schlagerfestival, slagerfestival, shlagerfestival, schlager festival, slager festival, shlagerfestival

Tips tegen oorsuizen (tinnitus) die wel effectief helpen, deze tips zijn op zijn minst het proberen waard.

U bent hoogst waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat u zoals velen (1 op de 10 mensen) last hebt van oorsuizen (Tinnitus). U hebt waarschijnlijk, net zoals ik deed, naar vele oplossingen gezocht maar niet gevonden. Hier gaat er voor u Nu een verandering in komen. Ik bundelde alle mogelijke tips die iets of wat konden helpen op deze pagina. Deels uit eigen ervaring maar ook van andere lotgenoten.

De meesten ervaren oorsuizen als een irriterend onophoudelijk zoemend geluid, gepiep of suizen die men moeilijk kan plaatsen. Er zijn tal van oorzaken waardoor je oorsuizen kan krijgen. Een aantal van die oorzaken kunnen zijn: een geluidstrauma (door te luide geluiden, bv. geweerschoten), nek en rugwervels die vast zitten, iets die vast zit in de buis van Eustachius, een vervormde buis van Eustachius, een oorontsteking, de ziekte van Ménière (gaat meestal samen met een verstoring van het evenwichtsorgaan en misselijk worden), een oorprop of het simpel weg doof worden. Het is niet altijd duidelijk wat de oorzaak juist is. Daarom is het belangrijk om u te laten adviseren door een geneesheer of nog beter een KNO-arts (Keel Neus en Oren). Meestal is het een samenloop van omstandigheden, zoals een te luid concert bijwonen terwijl je over stressed (je hebt dan minder weerstand) bent en weinig vitamines binnen hebt of ongezond leeft door weinig voedzame middelen te eten. Er bestaan ook soorten oorsuizen zoals een constante pieptoon, geruis, een kloppend geluid of een meerdere geluiden door elkaar zoals het rinkelen van bellen. Sommigen hebben maar aan één oor tinnitus, anderen aan beide oren. Vele mensen kunnen in de beginperiode geen geluiden meer verdragen en zeker geen harde irriterende geluiden. Deze mensen zullen terug moeten wennen aan geluiden, een Tinnitus Retraining Therapie (TRT) of een Cognitieve Therapie zou voor deze mensen een oplossing kunnen bieden (zie punt 15 en 16). Er zijn zelfs mensen die het suizen niet meer waarnemen en in sommige gevallen is het zelfs volledig verdwenen, dus er is altijd hoop!

Als je voor de eerste keer oorsuizen ervaart ga dan zeker onmiddellijk naar de huisarts en de KNO-arts om uw oren te laten onderzoeken en vraag een CT of MRI scan en indien nodig een hyperbare zuurstof. Hoe langer u wacht des te moeilijker het oorsuizen behandeld kan worden.

Soms kan oorsuizingen na een tijdje weg gaan, bijvoorbeeld als je tijdens een concert of fuif te dicht bij de luidsprekers hebt gestaan, als je geluk hebt verdwijnt de piep in je oren na 1 of 2 dagen. De hieronder omschreven tips zijn van toepassing voor permanente tinnitus maar de tips helpen ook voor kortsondige tinnitus van 1 of 2 dagen. Maar laat u niet ontmoedigen, er zijn mensen die na een lange periode van permanente tinnitus er als nog van afgeraakt zijn. De oorzaak van de tinnitus is dan meestal een ophoping van een massa in de buis van Eustachius waardoor vuil in de oren niet kan afgeleid worden door de buis van Eustachius naar de neus en keelholte.

Indien de huisarts, de KNO-arts, een CT-scan of een MRI-scan u niet kon helpen. Dan werd u waarschijnlijk gewoon meegedeeld dat er niest meer aan te doen is en dat je er maar mee moet leren leven. En met dit laatste ben ik het dus niet mee eens. Zelf heb ik ook al een tijdje tinnitus en weet zelfs niet hoe ik het heb opgedaan, waarschijnlijk een oorzaak van verschillende factoren op één zoals: vermoeidheid, stress, hoge bloeddruk, luide muziek en een verkoudheid.

Net zoals ik, bent u dus op zoek naar oplossingen die in een zekere mate kunnen helpen om die lastige tinnitus te onderdrukken. Ik heb mijn ervaringen in lijst-vorm op deze pagina geplaatst. Hopelijk helpen de tips ook voor u. Het is in ieder geval het proberen waard.

1. Als u naar een luid concert gaat draag dan oordopjes, deze verminderen het geluid soms met 15 db. (werkt ook preventief). Vermijd luide muziek. Of ga gewoon niet naar een fuif of concert of de cinema waar de muziek te luid staat, durf nee zeggen. Vermijd ook luide knal-geluiden zoals die van pistolen en geweren.

2. Een normale achtergrond van variabele geluiden zijn niet alleen onschadelijk, maar verbeteren ook de conditie van de gehoorzenuw. Bij normale achtergrond geluiden kan het zelfs dat de tinnitus niet meer hoorbaar is. En dit heeft dan weer positieve energie omdat men er dan niet op let en ook minder mee bezig is.

3. Een ronddraaiende massage met uw vingers ter hoogte van uw oren en rond de oren kan al helpen na 5 minuten. Herhaal dit dagelijks een vijf tal minuten. Dit hielp bij mij. De oorsuizingen zijn hierdoor naar mijn gevoel met 30% verminderd. Dit komt waarschijnlijk doordat de bloeddoorstroming in het hoofd nu verbeterd is, hoe beter de doorstroom, hoe beter de aanvoer van bloed met voldoende zuurstof en voedingsmiddelen. Probeer ook eens om met uw hoofd onder stromend water te staan dit heeft eveneens een masserend effect. (deze tips werken ook preventief, nadat je naar een concert, fuif of discotheek bent geweest waar de muziek zeer luid stond). Wat ook helpt is een massage van de nek, schouders en nekwervels tot aan het hoofd.

4. Neem voldoende ontspanning, tegenover iedere stress of werk situatie moet er een hoeveelheid ontspanning staan, dit is voor iedereen van toepassing.

5. Eet gezond, eet voldoende groenten zoals wortels (bevat carotine) en sla (bevat veel ijzer).
Eet fruit die veel vitamines bevatten zoals een sinaasappel. Zie hier voor verschillende soorten fruit die veel vitamines en broodnodige voedingsstoffen bevatten.
Neem desnoods nog een supplement vitamines, vitamine A, vitamine C en vitamine E zouden goed zijn om tinnitus te verhelpen.
Drink veel water, deze zorgen voor de nodige mineralen die het lichaam nodig heeft.
Walnoten (okkernoten) en hazelnoten hebben dan weer een beschermende functie en zitten boordevol omega 3-vetzuren. Ze bevatten beschermende vetten die het hart en de bloedvaten soepel, elastisch, flexibel en gezond houden. Meer over walnoten en hazelnoten vindt u op: Voedingswaarden en beschermende functies van walnoten en hazelnoten.

6. Eten - Vermijd thee en koffie of producten waar cafeïne in zit verwerkt zoals cola en energie drankjes. Niet tegen staande dat 2 kopjes koffie zeker geen kwaad kan, volgens mij heeft het zelfs een positieve werking bij het stimuleren van de hersenen en de verbinding van het zenuwstelsel met de oren. Het enige nadeel hierbij is een hardere suizing. Dit geldt ook voor chocolade, kiwi's en honing, deze bevatten immers voedingsstoffen waardoor je het suizen beter gaat horen maar geven volgens mij ook een helende werking weliswaar in mindere mate maar toch. Verder dient er nog aandacht geschonken te worden aan producten die veel zout bevatten en pikante gerechten. De smaakversterker monosodiumglutamaat (een aminozuur), ook wel E621 genoemd werkt zeer sterkt in op de zenuwen en heeft dus als gevolg een sterker oorsuizen. Het grote probleem is dat veel voedingsmiddelen tegenwoordig verbeterd worden met deze smaakversterker.

7. Sport - Sport is gezond voor lichaam en geest maar mensen met oorsuizen hebben vaak last van een hardere toon nadat ze zware inspanningen of sport hebben gedaan. Hierbij kan ik enkel zeggen: blijf voldoende bewegen doe geen al te zware inspanningen en ga ook niet intensief gaan sporten.

8. Neem elke dag een warm bad - Dit om te ontstressen, daar dit een belangrijke factor of oorzaak kan zijn van het oorsuizen. Door een warm bad te nemen is er 'de rust' die samen met een betere bloeddoorstroming uw lichaam terug in balans brengt. Stress is trouwens 1 van de grootste factoren die de weerstand van uw lichaam doet verminderen, met gevolg dat uw lichaam kwetsbaarder is voor ziektes. Wanneer een lichaam in warm water vertoeft dan heeft het hele lichaam een betere bloeddoorstroming, het effect hiervan is een beter genezing (lees betere weerbaarheid van het lichaam). Sommige mensen zullen hun hartklopping meer gaan horen in hun oren maar dit is tijdig. Er bestaat ook een vorm van oorsuizen waarbij de patiënt het hoort bonken in zijn oren, dit komt meestal door een ader die zich te dicht bevindt bij het oor, hierdoor hoort de persoon zijn hartkloppingen en ervaart dit als storend. Een warm bad zal dus voor die persoon niet aangeraden zijn daar de betere bloeddoorstroming de hartklopping nog hoorbaarder zal maken. Een belangrijke tip (die ik onlangs binnen kreeg via de commentaren onderaan dit artikel): Ga geen warm bad nemen net voor het slapen gaan, blijkbaar geeft dit het zelfde effect als sporten vlak voor het slapen gaan.

9. Hoe beter u slaapt hoe minder u het suizen zal horen. Er zijn gevallen bekent waarbij met na een nacht goed door te slapen het suizen deels of zelfs volledig weg was terwijl ze nog in bed lagen, dit komt doordat het lichaam nog in rust is en de functies die we over dag nodig hebben nog niet helemaal actief zijn men is namelijk nog in een slaapfase. Bij het opstaan komt de suizing langzamer hand weer terug. Maar elke minuut dat u kan genieten van een mindere suizing moet men koesteren.

10. Alcohol, sommigen mensen beweren dat men alcohol moet vermijden om minder suizen te ervaren. Ik denk dat dit geldt voor overmatige consumptie van bijvoorbeeld bier. Anderen beweren dat een glas wijn kan helpen, de doorstroming van het bloed wordt hierdoor immers bevorderd.

11. Het suizen een plaatsje proberen te geven in uw leven. Yoga oefeningen zouden kunnen helpen om het suizen een plaatsje te geven u zal zich tevens beter kunnen concentreren na een yoga sessie.

12. Sommige mensen zijn ermee geholpen als ze het oorsuizen gewoonweg negeren of toch op zijn minst proberen te negeren.

13. Denk aan iets anders als u gaat slapen, bij voorkeur iets die niet met het werk te maken heeft of dingen waar u lang van wakker kan liggen. Denk aan plezante dingen.

14. Een hyperbare zuurstof behandeling heeft bij vele mensen het oorsuizen kunnen terugdrijven tot een minimum. Meer op deze website: hyperbare zuurstof behandeling.

15. Tinnitus Retraining Therapie (TRT) is een therapie ontwikkeld door J. Hazell en P.J. Jastrebroff. Met deze therapie wordt oorsuizen op een nieuwe manier benaderd. De patiënt leert in eerste instantie begrijpen hoe oorsuizen ontstaat en krijgt handvatten aangereikt om beter om te gaan met de emotionele en lichamelijke reacties die het oproept. Daarbij moet de patiënt zich ervan overtuigen dat het geluid van het oorsuizen geen reden is voor paniek en eigenlijk niet hinderlijk is.
Uiteindelijk 'leert' de patiënt het hinderlijke geluid van het oorsuizen naar de achtergrond te drukken door het als een normaal geluid te beschouwen waarmee gewoon mee te leven is. Hierbij maakt de patiënt gebruik van de processen waarmee de hersenen normaal in staat zijn monotone geluiden, zoals die van een ventilator of zoemende koelkast, naar de achtergrond van het bewustzijn te drukken. Lees meer hierover op: http://www.oorzaken.nl/TRT.htm

16. Cognitieve Therapie Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat cognitieve therapie efficiënter is bij de behandeling van oorsuizen dan tinnitus retraining therapie. Cognitieve therapie verdient dan ook de voorkeur. is een vorm van psychotherapie die ontwikkeld is door de Amerikaanse psychiater Aaron T. Beck in de jaren zestig van de 20e eeuw. Hij onderzocht de psychoanalytische, of psychodynamische, veronderstelling dat een depressie voortkomt uit 'naar binnen geslagen woede' en zou verdwijnen als de oorzaak ervan werd opgespoord en de kwaadheid opnieuw beleefd en verwerkt zou worden. Een benadering dus die uitgaat van het verkrijgen van inzicht in onbewuste emoties en drijfveren. Beck ontwikkelde een theorie en een behandelingswijze waarbij de cognities van de patiënt centraal staan: zijn gedachten, fantasieën, herinneringen en zijn opvattingen over gebeurtenissen. Net als in de RET die is ontwikkeld door Albert Ellis gaat Beck ervan uit dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn die een mens negatieve gevoelens bezorgen en daardoor een bepaald gedragspatroon, maar de gekleurde bril waardoor hij de dingen ziet. Door deze 'disfunctionele' gedachten om te buigen en te leren gebeurtenissen anders te interpreteren komt er een objectievere kijk op de eigen gevoelens en waarnemingen, en kunnen negatieve gevoelens verdwijnen waardoor ook het gedrag verandert. Beck heeft een hele lijst van denkfouten samengesteld, die een depressie zouden kunnen veroorzaken en in stand houden. Lees meer op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cognitieve_therapie.

17. Een operatie van het oor, let op dit is niet altijd zonder schadelijke gevolgen.

18. Medicijnen zoals Ginkgo Biloba zouden het concentratie vermogen vergroten, al is dit niet bewezen, het werkt meer als een placebo.

19. Laat u zo weinig mogelijk stress aanjagen. Alles lukt ook zonder stress. Het is bewezen dat wanneer je rustig kan nadenken dat er betere en gestructureerde oplossingen kunnen gevonden worden gewoon door kalm te zijn. Het is bewezen dat dit ook de totale gezondheid van de mens ten goede komt, zo vermijd je tevens hart- en vaatziektes.

20. Een osteopaat zou ook kunnen helpen. Een osteopaat wordt niet erkend als medische geneesheer maar hij kan u helpen bij het losmaken van gespannen spieren in de nek met als gevolg minder oorsuizen. Vast zittende nek en rugwervels kunnen ook een oorzaak zijn van oorsuizen LET OP! Sommige osteopaten doen ook aan nekwervels kraken dit kan de dood als gevolg hebben. Informeer u goed vooraleer u een behandeling laat ondergaan door een osteopaat, vraag wat hij allemaal zal doen. Als u niet akkoord gaat met bepaalde onderdelen van de behandeling zeg hem dat dan en sta erop dat deze onderdelen niet worden uitgevoerd. Wij kunnen in geen geval aansprakelijk zijn voor enige letsels opgelopen tijdens zo'n therapie. Wij raden u aan zich zeer goed te informeren en we raden zelfs af om de nek-wervels te laten kraken. Een gewone massage van de schouder-streek met betrekking tot het masseren van spiermassa kan ook al helpen.

21. Doe veel zuurstof op door buiten te vertoeven, zit niet de ganse dag binnen. Buiten kan je ook gratis vitamines opdoen van de zon.

22. Als u in een lawaaierige omgeving terecht komt voor een bepaalde tijd, zorg er dan voor dat u daarna niet te vlug terug in zo'n situatie terecht komt maar laat uw oren rusten zodat de eventuele schade die opgetreden is kan herstellen. Doe je dit niet dan kunnen er trilhaartjes afbreken en voor een suizend geluid zorgen.

23. Gebruik van telefoon en GSM zo veel mogelijk beperken of vermijden. Houd de GSM zo ver mogelijk van u, gebruik desnoods de luidspreker. Wist u dat de straling tijdens het bellen met een GSM schade kan toebrengen aan hersenen, oren, ze zou tevens een oorzaak zijn voor tumoren. Meer over stralingen van GSM's en dergelijke vindt u op de website: http://electro-smog.blogspot.com.

24. Zorg voor afleiding, zet zachte muziek op of laat de televisie spelen zodat u die piep in uw oren niet de hele dag hoeft te horen, zo zal je er veel minder aan denken. En hoe minder je er mee bezig bent hoe beter je het dagelijks leven weer kan opnemen en verder zetten.

25. Probeer vrolijk door het leven te gaan. Geniet van eenvoudige dingen en wees sociaal. Zo vermijd je depressiviteit.

26. Zeelucht heeft een positief effect op het oorsuizen. Een wandeling aan de zeedijk doet wonderen.

27. Reinig uw oren zo weinig mogelijk met wattestaafjes of andere voorwerpen. Oorsmeer moet immers in uw oren zitten. Het heeft een zelfreinigend effect aan de oren en het houd bacteriën tegen en voorkomt dus tal van infecties.

28. Indien het een verstopping van de buis van Eustachius is kan kauwen op bijvoorbeeld kauwgom helpen om de vastzittende massa vrij te doen komen zodat het oorsuizen verminderd en met de tijd zelfs volledig weggaat.

Ik hoop dat deze tips jullie iets verder geholpen hebben. Als jullie andere tips hebben mag je deze altijd achterlaten onderaan bij de reacties.

Deze lijst met oplossingen wordt zeker nog aangevuld naar gelang de verdere ervaring om met het oorsuizen om te gaan. In het begin van de aandoening is het zeker wennen en ziet het er soms hopeloos uit, maar vergeet niet dat er met de tijd een zekere gewenning optreed dit komt meestal na het aanvaardingsproces. De tinnitus zul minder erg gaan lijken omdat u ermee leert leven. U zal zelfs weer in staat zijn om een kopje koffie meer te drinken dan anders of een reep chocolade binnen spelen zonder er al te veel negatieve effecten aan over te houden.

Effectively Using Overture Yahoo To Get Website Visitors

Overture or now known as Yahoo because of Yahoos takeover, was the original inventor of the use of the P4P or Pay for Performance. Overture saw that the internet was fast becoming the easiest and most convenient way to shop, and advertising was going to hit at an all time high because of the many businesses in the arena.

To get a person to go to a site than others, it needs to be very visible. Providing ads that could direct potential consumers and costumers to their site would allow them to have an increase in traffic as well as sales. Yahoo provides a service that can put a site or companies ad in their sites that can be shown when certain keywords are inputted.

Yahoo offers a chance for any company to increase their traffic by using their services. With more people being aware of your site, there would be more traffic and visitors to your site given the chance to view your pages as well as your products. With even a small percentage of successful sales, with a high traffic volume this could still be a substantial figure for your company.

Getting a consistent substantial flow of website visitors is every companies goal. Many methods are devised and utilized to ensure that there would be more people to boost the sales and to be aware of the existence of such a product or service. Website visitors are potentially the life blood of your internet based business.

Yahoo Overture utilizes the same principle as Google's Ad words. In fact, they are very similar to each other that they use keyword and keyword phrase searches and to determine which ads to show per search. When a person types in a keyword or keyword phrase to search for anything, the search engines gives out the results in a page. Then at the right side of the page, you will see selected ads that have paid for their ads to be viewed with certain keywords and keyword phrases searched.

For example, Let's say you run a car parts retail/wholesale site. You choose keywords that can prompt or trigger your ads to be shown in the page when a keyword is searched. When a search engine user types in Honda Accord, your ad may come up if you have designated that as one of your keywords. You don't need to fully optimize your site with Search Engine Optimization methods and techniques.

While some labor so hard to make their site one of the high ranking sites per keyword search, you get the chance to be on the top of the list or at least in the first page of a search result increasing your chance to be clicked on. With that, you drive traffic and website visitors to your site a lot faster.

You will have to pony up some cash when using this service though. There are different ways Yahoo Overture will charge you. It may be in the number of Keywords or Keyword phrases your ad uses or in the many times your ad is clicked on. Others offer many other services like having your ad show up not only in the search engine pages but also with some third party sites.

Third party sites support ads that have the same theme or niche as them. With more areas your ad is shown, you increase the chances of people knowing about your site or product. With more website visitors you increase the sales of your site which makes your investment with your ads a wise one.

With so many competitions in the internet based businesses, it is necessary to take a huge leap forward from the pack by advertising. Yahoo Overture will be a great place to start. Many have utilized their services and have reaped the rewards of this decision. It's a marketing strategy that will increase your website visitors as well as increase your sales resulting to profit.

It takes money to make money, while there are some methods that are basically low cost or free, using a marketing service such as what Yahoo Overture offers will provide results faster and on a larger scale. Many businesses have learned this the hard way, don't be counted with them.

De grotten van Neptunus (Couvin - Frasnes - Petigny)

De rondleiding begint aan de voet van een steile rots van kalksteen over een loopbrug boven de wilde grillige rivier.'Eau Noir'. Daarna wandel je voorbij een indrukwekkende kloof, waar het water in de diepte verdwijnt. Hier begint de tocht in de grotten. De rivier `Eau Noir' dankt zijn naam aan de donkere kleur van het water. Dit komt door de leisteen in Tierag en de kalksteen uit Tienne, die het water uitholt en meevoert. De bron van deze zwarte rivier bevindt zich op 20 km van de grens. In de grotten bevinden zich vleermuizen. Er leven er 3 verschillende soorten waaronder de grootste zo'n 30 cm zijn.

De rondleiding wordt onderverdeeld in 4 delen. Het eerste tweede en derde deel bevindt zich boven in de grot. Voor het laatste deel gaan we naar beneden in de grot, meer bepaald op plaatsen waar het water zo'n 60 cm diep is.

In de eerste plaats waar men binnenkomt bevindt zich de versteende waterval. Dit komt door de erosie van het water dat het zachte kalkgesteente uitschuurt. Hier zien we dat de rivier is weggezakt en krijgen we een mooi spektakel te zien van gordijnen in kalk op de plaatsen waar het water is weggetrokken.

Op de tweede plaats vindt men vooral stalactieten en stalagmieten. Die worden bekomen door de afzetting van kalk en het kristalliseren ervan. Stalagmieten worden gevormd door de afzetting van kalk die op de grond een toren vormt. Met andere woorden, de stalagmieten worden gevormd van beneden naar boven toe. (Stalagmieten - monter: omhoog gaan). De stalactieten worden gevormd boven aan de rots en groeien naar beneden toe (stalactieten - tomber: vallen). Wanneer een stalagmiet en een stalactiet tegen elkaar zijn gegroeid spreekt men van zuilen en kolommen. Deze stalactieten en stalagmieten groeien gemiddeld 1 cm per eeuw.

Op de derde plaatst ziet men een groene kleur op de rotsen. Dit komt door de planten en de algen die op de rotsen groeien. Dit betekend dat het hier vochtiger is dan op de voorgaande plaatsen. Ook zien we een breuk tussen de kalklagen. Dit is ontstaan door de kalk. Je ziet er in deze lagen schelpen en koralen. Deze tonen aan dat vroeger de zee tot hier kwam. Na dit te hebben bezichtigd gaan we via een tunnel naar een dieper gelegen gebied in de grotten. De tunnel is 160 m lang en mondt uit op een plaats waar je de `zwarte rivier' kan bevaren met bootjes. Hier start dan ook onze laatste gedeelte bij het bezoek in de grotten. De hele groep wordt onder 3 bootjes verdeeld. Op de boottocht zien we stalagmieten en andere mooie bezienswaardigheden. Het water is er koud en is gemiddeld 60 cm diep. Dan varen we naar het mooiste spektakel van ons bezoek. Een licht en geluid spektakel op het water. Met verschillende kleuren en geluiden krijgen we stalagmieten te zien. Ook komt er een mooie waterval te voorschijn die in alle kleuren te bezichtigen is. Nadat dit is afgelopen varen we verder met de boot naar het eind van de grotten. Daar zien we al snel de uitgang waar de zon door de rotsopening straalt. Het was vooral een mooi bezoek en mochten we nog eens in de streek zijn, we zouden het zeker opnieuw gaan bezoeken.

Dadelpalmboom van 2000 jaar oud zaadje, een wereldwonder.

Nieuw gekweekte soort al eeuwen geleden uitgestorven
Een gewone kamerplant zou je op het eerste zicht zeggen, de dadelpalm die Israëlische wetenschappers in 2008 aan de wereld presenteerden. Maar voor de wetenschap is het groen in de plastic bloempot van onschatbare waarde. De plant is opgekweekt uit zaad dat in 1963 werd opgedolven in de ruïnes van Masada, een versterkte vestiging die de Joodse koning Herodes liet bouwen op een bergtop niet ver van de Rode Zee. Die streek stond tweeduizend jaar geleden bekend voor haar uitgestrekte dadelpalmbossen en de grote vlezige vruchten waren destijds het belangrijkste exportproduct. Maar tegen de tijd dat de kruisvaarders er 800 jaar geleden passeerden, was de omgeving al herschapen in een kurkdroge woestenij. De enkele dadelpitten die veertig jaar lang op kamertemperatuur werden bewaard in een onderzoekscentrum in Jeruzalem, zijn de enige tastbare getuigen van de plantenrijkdom van weleer.

Beschadigd
In 2006 besloten de vorsers een poging te wagen om het zaad te laten ontkiemen. Maar eerst wilden ze met zekerheid weten hoe oud het was. Daartoe voerden ze een koolstofmeting uit op stukjes pel van twee pitten. Die bleken tussen de 1.995 en 2.110 jaar geleden ontstaan te zijn. Omdat de twee pitten door het onderzoek beschadigd werden; konden ze niet gebruikt worden om een plant uit op te kweken. Daarvoor werd een derde zaad gebruikt dat ontkiemde na 8 weken, de tijd die ook een hedendaagse dadelpit nodig heeft. Een groot succes, want het oudste zaad dat tot nog toe tot leven gewekt werd, was dat van een 1.300 jaar oude lotusbloem. Aanvankelijk zag het er nog even naar uit dat de dadelpalm geen lang leven beschoren zou zijn. De eerste bladeren toonden witte plekken, een teken van mineralentekort. Maar dat euvel raakte verholpen.

Groeien
De plant kreeg 15 maanden de tijd om te groeien, waarna de wetenschappers hem uitgroeven om restjes van het zaadomhulsel van de wortels te onderzoeken. Zo werd aangetoond dat het ontkiemde zaad uit dezelfde periode stamt als de 2 eerder onderzochte pitten. Toen de planten 26 maanden oud was, begonnen de vorsers met DNA-onderzoek. Dat zal moeten uitwijzen of het gaat om een uitgestorven soort.

Het enige wat al vastgesteld werd, is dat de plant de helft van haar genetisch materiaal gemeen heeft met drie verschillende dadelpalmsoorten die nog voorkomen in Marokko, Egypte en Irak. Het zal ook nog minstens 2 jaar duren vooraleer duidelijk is of de dadelpalm van het mannelijke of het vrouwelijke geslacht is. De onderzoekers hopen op dat laatste, omdat het dan makkelijker is om ermee voort te kweken.
In Istral is een dadelpalm opgekweekt uit tweeduizend jaar oud zaad, een nieuw wetenschappelijk record. Bovendien is de kans groot dat het om een boomsoort gaat die al eeuwen was uitgestorven. De pit werd in de jaren '60 ontdekt onder het puin van een fort dat de bijbelse koning Herodes liet bouwen.

How to Create and Maintain a Budget? How to cut back on spendings and save money?

Bills, payments, money and euro's
The first step to avoiding the troubles of financial debt is to create and maintain a budget. It's not as intimidating as it sounds, don't worry.

First off, create a list of all your monthly income and also a list of your monthly expenses. When determining income, list all sources including alimony, child support, side jobs, etc. In calculating expenses, be sure to include housing, food, transportation, utilities, entertainment, etc. To gain an accurate reflection of actual expenses, sit down each night and write down expenses, just make sure to save receipts. Determine if your income covers all of your expenses. If the answer is no, then some expenses need to be reduced.

Adjust expenses
If it is a small discrepancy, it may mean reducing some minor expenses like entertainment or cell phone plan. If the deficit is larger, you may need to downsize your vehicle or living arrangements. If your income covers all of your expenses, you still may want to trim some of the excess fat off your spending habits. This can free up extra money for things such as vacations or college funds for your children.

Additionally, consider if you need to add new categories. Some areas that are often overlooked are debt reduction, emergency savings funds, and retirement savings. An emergency fund ensures there is an adequate amount available to cover unforeseen events (car emergency, etc), should it arise. This will eliminate the need for using credit which can quickly damage your budget.

There are several advantages to sticking to your budget. Firstly, most people have set financial goals that they would like to reach in the future. Sometimes it may be a trip, a brand new car, or a college education. A budget can help people save money to make these goals a reality. Additionally, many people are crushed under heavy consumer debt. Without a disciplined pattern of spending, it is virtually impossible to make much headway in reducing debt. A personal budget will provide the necessary framework to begin eliminating these inflated account balances.

If executed properly, a budget will allow a person to simultaneously meet their expenses, place money into savings, and pay back outstanding debts. Therefore, it is anyone's best interest to create and implement a budget.

Cut Back on Spending
At first it may seem difficult to limit spending and stick to a budget, however there are a few practical changes that you can make every day that will cut your spending more than you expect.

Firstly, alter credit card behavior. Start to pay cash whenever possible. This will help you avoid making a purchase unless you actually have the money available. If you decide to make a credit card purchase, be prepared to pay the balance off monthly. This will save a lot of money through avoiding interest charges. If you already have a credit card balance, then transfer to a card with a low interest rate. Also, find a card that does not charge an annual fee.

Another tip is to pack your lunch every day. All of those lunch hours spent at restaurants will add up. Bringing your own lunch can save you several dollars every day, which will add up over time.

Use your cell phone during off peak hours. Some people will spend a couple hundred dollars a month on phone charges. Avoid this by making most calls during off peak times. Check with your service and plan to find out when you have cheaper or unlimited calls.

Stop throwing away the Sunday newspaper before skimming through the advertisements. Clip some of those coupons and check out the sales. This may seem tedious, but the savings are often worth it. Many stores will double or triple the amount of the coupon. This technique can save you up to 20 or 30 dollars each time you head to the food store.

Additionally, refinance. Mortgage rates have been extremely low over the past year. This has been a great opportunity to reduce the monthly house payment significantly. If you are planning to have your house paid off prior to retirement, then you may want to factor this in before refinancing.

Finally, bundle your insurance. Many insurance companies will offer their customers lower rates if they purchase multiple policies. For instance, some people use the same agent for multiple cars, and others combine their cars and house. Always keep in mind that a dollar here and there really begins to add up. Avoid the temptation of thinking that changing your spending habits wouldn't save that much money.

Start Saving!
So you are loaded down with bills to pay each month and are wondering how you can begin a savings account for emergencies and other high-expense endeavors. In other words, where can you find that extra cash to put away for later?
Firstly, when configuring your budge, plan for your savings first. You will grow richer each month if you begin to pay yourself first. Before paying any bills, decide on a set amount that you will pay yourself first maybe five or ten percent or whatever you decide of your paycheck. Then, deposit the amount into a savings account before paying any bills.
When you do this at the beginning of the month, your entire paycheck will not suddenly slip through your fingers. If you wait until the end of the month, there may be nothing left to save. Paying yourself first will give you a systematic way to make your money grow. Regardless of your profession or your income, this system will work if you stick to it.
Another technique you may try for saving money is to empty your extra change into a coffee can or a jar each day. At the end of the month, roll the coins and put them into your savings account. You may be able to save 30 or 40 dollars each month just with your spare change.
Remember that good money management is more than just a mathematical formula. It's too closely tied with the ups and downs of living to be just that. Your money management plan is always subject to change if your life situation changes. The object of a good budget is to make your money go the farthest in helping you reach your goals, it is not there to force to you to abide by rules.
Don't get discouraged if the budget plan doesn't work perfectly right away. It may involve some revising and editing until it fits your needs. Then, make sure to review it often, and be sure it is making the best use of every penny! Because we know how helpful those spare pennies can be!

Avoid Spending Pitfalls!
With all the advantages that are evident from personal budgeting, it is no wonder that more and more people are relying on them to reduce debts and increase their savings. However, all 'budgeters' need to be careful to avoid some common pitfalls that appear often.
Credit cards may seem like small pieces of plastic, however they can cause a great deal of trouble for the owners. It is common for people to make unwise purchases, which they would have avoided otherwise, because they had the credit card in their wallet. The best solution for many people is simply to get rid of credit cards and begin paying only by cash, check, or debit cards. You may want to keep one card handy for emergencies, but it is probably best to keep it out of reach, and far away from your wallet.
Another problem with budgeting is impatience. There are financial goals set, but people do not have the patience to complete a savings program. For instance, an individual begins setting aside money for a new car; however, after a few months they discover the car of their dreams. Rather than waiting, they make the purchase. This could pose some serious financial strains. Discipline is a must to prevent impatience from breaking your budget.
Once a person makes a budget, they often fail to adjust it when necessary. A budget is created using a set of expenses and income figures that are liable to change. As these figures do change, it is important that the budget changes to reflect the adjustments. There could be some major deficits if this is not done appropriately and promptly.
Of course nobody forgets about Christmas or Hanukkah, however many people do not consider budgeting for holidays when creating a budget. Therefore, adequate funds have not been set aside for presents, food, parties, etc. These items should be factored in and saved for throughout the year.
Finally, many people factor in transportation and accommodations for vacations in their budget, however they underestimate money needed for food, entertainment, and spending money. Keep in mind that all the resorts and tourists areas are double or triple what you would normally pay.
With a little planning, you'll be on your way to saving more money than you ever thought possible!

Easy Money-Saving Changes
One of the most obvious and easy ways to save some extra cash is to change some of the way you use products and items in your everyday life. The key is to make minor changes.
For instance, always buy the cheapest hand soap you can find. The quality doesn't necessarily go up with the price and you can use it in place of 'bath soap'.
Always use the whole product. Turn bottles upside down and drain to get the last bit from them. Tear open sugar and flour sacks to get everything; squeeze or cut open tubes to use it all before running out to buy more. You'll be surprised at how much there really is left!
Also, never use more than you need. Just because it says on the box that you need a full cup, doesn't mean that you really do it need it. Half a measure of laundry detergent and a half teaspoon of dish soap are examples of what are usually enough, rather than what the manufacturer says.
To save some cash, you can use some of the things in your house in some unique ways. Instead of spending lots of money on the fancy floor cleaners, try using ammonia. It does a great job, and you can use plain water in between times. If your furniture needs some polishing, mix equal parts of white vinegar and vegetable oil and rub on the furniture. Buff with a cloth until it shines.
For a freezer bag, use empty chip bags and close with masking taps. Also try a bowl with a lid, such as a margarine tub.
If your skin is feeling a little dry, there are several substitutes for expensive lotion. Petroleum jelly rubbed into your hands at night after a warm water soak, mayonnaise (rinse w/ cold water after), or any other oil based food. Just be sure to put it on immediately after your hands have been in water.
To save some money on laundry, dissolve a bar of hand soap in water to replace laundry detergent. Add three gallons of hot water, mix thoroughly and add a cup of washing soda.
Sure, these are small changes, but added up, they can put some extra change into your pocket throughout the year!

City air pollution 'shortens life'

Scientists have studied pollution and other factors such as health services and exercise

It has taken a quarter of a century, but US researchers say their work has finally enabled them to determine to what extent city air pollution impacts on average life expectancy.

The project tracked the change of air quality in 51 American cities since the 1980s.

During that time general life expectancy increased by more than two and half years, much due to improved lifestyles, diet and healthcare.

But the researchers calculated more than 15% of that extra time was due to cleaner air.

You do have a choice on whether you smoke, drink, exercise or what type of food you eat - but you do not have a choice on what air you breathe
Dr Douglas Dockery
Harvard School of Public Health

"We think about five months of that is due to the improvement of air quality," said Dr Douglas Dockery, head of the Environmental Health Department at Harvard School of Public Health in Boston, which undertook the research.

He added that, due to the relatively clean air in the US, the impact was far larger than anticipated.

Dr Dockery said there were many factors which had an impact on life expectancy.

But he added: "Clean or dirty air is something that is being imposed on you.

"You do have a choice on whether you smoke, drink, exercise or what type of food you eat. But you do not have a choice on what air you breathe."

Dr Dockery believes that if his research was transposed onto the heavily polluted cities of the developing world, such as Beijing or Mexico City, the life expectancy impact would be far greater.

Lung damage

"We would be talking about several years," he said. "Three to four years - a significant change in how long you live for.

"We looked at fine particles that penetrate deep in the lungs, those that are not caught in the nose and the mouth, and directly damage the blood vessels. Most of those come from combustion, from automobiles, diesel trucks and buses and power plants."

On a bad day, I can taste the particles
Cait Maas

Dr Dockery hopes his findings will encourage governments to work towards making air even cleaner over the next 25 years.

Even in Boston, which has comparatively clean city air, pollution levels change suddenly from being safe to highly dangerous.

Bruce Hill, a scientist with the Clean Air Task Force, measured two sets of pollution levels.

One was on a bridge over a highway with only cars and the other over a highway with diesel-powered trucks.

"Just now that truck passed and the levels spiked up to five times higher than they were in the rest of the city," said Hill.

"Now, see, it's gone 25 times higher." From there he went down onto the underground platform of a commuter train station.

"This is bad," he said. "The monitors can't go any higher, meaning the level here could be a hundred time higher than the cleaner air outside.

"Some people commute for five per cent of the day, which is the amount of time they're being exposed to these particles."

Comparable to smoking

Hill describes the damage caused by regularly breathing such air as like living with someone who smokes.
Exhaust fumes
Exhaust fumes are a major contributor to air pollution

In the long term, he argued, it can cause cancer and cardio-vascular problems. In the short term, it can create asthma attacks and allergies.

Cait Maas, who already has a respiratory problem, lives in an apartment that looks out on a shipping terminal, an oil depot and a multi-lane highway.

A main road near her home is a key route for diesel trucks.

"On a bad day, I can taste the particles. I feel them constricting my airways and I have to cover my mouth so that I can breathe."

Over the next generation, however, it's expected that pollution, especially that created by dangerous diesel particles, will be cut dramatically.

Standard filters are now being fitted to buses. Bio-fuels and cleaner energy in general, brought about by climate change pressures, will make the air safer.

Learning About Cash Back Credit Cards: Good or Bad Idea?

Getting a credit card that offers cash back always sounds like a good idea. What could be better than getting cash back on all the purchases that you make with your credit card? It sounds too good to be true, doesn't it?

Well, there are cards that give you free cash, but it is usually only around 1% cash back. However, free money is free money, right? Well, sometimes.

If you like to buy a lot of things in one month, this kind of credit card probably sounds great to you. However, you need to keep in mind that they are not going to give you cash back on every purchase that you make. Even if they claim to give you cash back on every purchase, they will only give you up to a certain amount per transaction. The company also has a strict limit on the amount that they will give back to their customers. If you read the little, bitty print on the form that you signed, you will see a paragraph with their limits in the terms and agreements.

This is another way to try to draw in new customers for these companies. It is a good credit card to have and sounds great in theory, but they will have to check your credit rating before they will give you their card.

Research different credit card companies to see what they are offering. You may be surprised to find a cash back credit card that offers you just what you need and want with a high cash back percentage, few limits on the amount they will give you back, and instant cash deposits when you make each purchase with their card.

Although these credit cards seem like a great thing to have, some companies will need your credit rating to be great too. However, there are credit card companies that offer these cards to people with a low credit rating to help them rebuild their credit. Research all of your options.

What should your decision be? If you have a good credit rating, then this card is a great option for you. Research different card companies: there are cards out there that offer you up to 3% cash back and impose very few limits. If, however, you have a bad credit rating, you may want to find a credit card that will help you rebuild your credit.

Best beers in the world 2010

Redericted To This page is redericted to an other place.

10 tips for less stress on your job

A nice job where we feel good at, that's what we all want. But, unfortunately, like for many people stands work synonymous for stress ... Yet, with some simple tricks, you can make your life and work a lot more enjoyable. Definitely try these tips!

You can really make choices as you determine for yourself what your priorities are. A good job is certainly important for many, but do not neglect your family and friends. Try to determine what your priorities are and do not spend too much time doing things outside your priorities.

Nobody can work for 7 days on 7 and 24 hours on 24 hours! Allow time in your schedule to relax and to yourself. Take a walk or a bike ride, or just do nothing. Also try to take some time to relax in the traffic jam or on the train.

Do you really not know where to start? Make a schedule for when and where you have to things. Then make a list of what you have to do. So there is no need to fear to forget something.

Dare to say no! Nobody can take different places at once. We know that it's not always easy, and maybe you have to disappoint people, but say "No" if you cannot comment on a question. You better tell that from the beginning that something will not succeed, then you should quit at the last minute.

Accessibility is the buzzword of our society. But it is not required to be accessible for every second of the day and night. Dare to switch off your cell phone, Blackberry, laptop and other materials if you really do not want to be disturbed. This can often make a lot less stress.

You can lose a lot of time if you can't fully concentrate on your work. If you have the chance to separate yourself at a quiet place to work, then please make use of. You will see that you're much more productive if you are not disturbed by phones and emails.

Also a short walk, even if it's only to coffee the machine can do wonders. Or a chat with a colleague. So you get away from your work and you can think of something else. You will see that you can better concentrate again afterwards.

Is there no end to that pile of work, ask yourself again whether you can get no help from a colleague and ask him. If anyone can help, even if it's only for an hour, the workload can be reduced considerable.

You still made some time for your family or friends, make sure that you are not all the time with your head with your work. You have to relax in your free time. Try yourself to forbid to think on that stressful project. Dare to turn off your cell phone for that.

You have to work during the working hours, the rest of the time you can organize yourself. It is not a requirement to be reachable after your working hours. Even if this is expected from you.

Find a hobby and make sure that you not get bored during the evening. Because if you don't have the chance is great for till checking mails. Sometimes we just forgotten the word 'relaxation' but it is as important as work. There has to be an even relaxation volume against a workload volume. Some persons needs less leisure than the other (perhaps they have a less stressful job). You don't have to do nothing at all. For example, you can watch TV, relax, go to the cinema, go shopping or with friends to the pub or a walk in nature, draw, poem...


sources: ArchiVision Directory - www.stepstone.be

Portugal, tal van nuttige informatie, bezienswaardigheden en faciliteiten

Zeehaven en lichttoren 'Santa Marta'
Cascais (foto van 1868)
De tijd
In Portugal is de tijd bepaald door het UTC (WET - West-Europese Tijd, ook GMT (Greenwich Mean Time) genaamd). Mensen die dus vanuit Vlaanderen of Nederland naar Portugal reizen moeten hun klok 1 uur vroeger zetten, tijdens de terugkeer gaat de wijzer 1 uur terug. Dit komt doordat Nederland en België tot het UTC+1 stelsel behoort (MET – Middel-Europese Tijd).

Controle van goederen
In de luchthaven is er altijd controle, maar reist men per auto of caravan vanuit Spanje en Frankrijk is er in principe geen controle meer daar alle grenzen binnen het Europese gebied vrij zijn van goederenvervoer.

Zicht op zee aan de kust van Cascais
vol met rosten en kleine rost eilandjes
Gezondheid
Omdat Portugal binnen Europa valt, dienen er geen speciale vaccins genomen te worden om naar daar op reis te gaan. Als men vanuit Europa reist natuurlijk

Het water in Portugal is veilig om te drinken, maar smaakt niet lekker door de grote hoeveelheid chloor en kalk.
In de supermarkten is er goedkoop flessenwater te verkrijgen.

Klimaat
Door de invloed van de Atlantische Oceaan heeft Lissabon het hele jaar door een heerlijk weer.
Zelfs als de temperaturen in de zomer tussen de 25 en 30 graden liggen, is het zeer goed uit te houden.

Openingstijden
Op werkdagen openen de winkels hun deuren van 9h of 10h tot 19h.
Sommige (kleinere) winkeltjes sluiten rond het middaguur hun deuren voor een lunchpauze.
Op zaterdag zijn de winkels de hele dag geopend, van 9h tot 19h.
De winkelcentra in Lissabon kennen veel langere openingstijden: van 10h tot 24h.

Eetgewoonten
’s Ochtends wordt er licht ontbeten.
Het middageten wordt tussen 12h en 14h30 geserveerd en het diner staat laat op het menu: vanaf 19h30 tot 23h.
Hongerige Portugezen nuttigen vaak om 17h nog een ‘tussenmaaltijd’, wat bestaat uit een drankje en een gebakje.

Vervoer
Luchtfoto Lissabon vanuit een vliegtuig
Per vliegtuig
In circa 3h vlieg je van Zaventem (Brussel) naar de luchthaven van Lissabon.
De luchthaven ligt op slechts 7 km van het stadscentrum.
Het is de drukste en belangrijkste luchthaven van de stad.

Van de luchthaven naar het centrum
Van en naar de luchthaven rijdt bus 91, de Aerobus.
De bussen rijden vanaf ca. 8h ’s ochtends tot 8h ’s avonds en vetrekken elke 20 min.

Tickets kunnen in de bus gekocht worden voor circa € 3,50.

Het openbaar vervoer in het centrum en daarbuiten
Lissabon heeft een uitgebreid netwerk van maar liefst 90 busroutes, die de hele stad en haar buitenwijken dekt.

Eén van de snelste manieren om te reizen is per metro. De meeste hotels hebben wel een metrostation in de buurt.
Daarnaast zijn bijna alle stations prachtig versierd met de typische Portugese tegeltjes: azulejos.

Het hoogtepunt van het openbaar vervoer is natuurlijk de tram.
Hoewel de trammetjes eruit ziet alsof deze in een museum thuishoren, zijn ze hét onbetwiste symbool van Lissabon geworden.
De trams rijden door het authentieke Lissabon.
Op lijn 28 (door Bairro Alto, Alfama en Graca e Estrela) of lijn 12 (door Alfama naar Martim Moniz)

Als je van plan bent veel met het openbaar vervoer te reizen en veel
bezienswaardigheden en musea te bezoeken, dan is de Lisboa Card een uitkomst!

Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je vrije
entree of korting bij bezienswaardigheden en musea.

Kosten volwassen (januari 2010):
1 dag: € 16
2 dagen: € 27
3 dagen: € 33,50

Meer info: www.askmelisboa.com

Verder kun je ook gratis met het openbaar vervoer naar Sintra en via de kustlijn naar diverse stadjes en dorpjes.

BEZIENSWAARDIGHEDEN:

Kerken
Basilica da Estrela in Lissabon
Igreja de Santa Clara in Porto
Igreja de Santo Ildefonso in Porto
Igreja de São Francisco in Porto Igreja do Carmo in Porto
Kerken in Portugal

El Torre Santa Maria de Belém (Fr. Arruda)
Attracties
Café Majestic in Porto
Elevador de Santa Justa in Lissabon
Kabelbaan in Lissabon
Oceanário
Torre De Belém in Lissabon
Attracties in Portugal

Musea
Casa de Serralves in Porto
Museu Calouste Gulbenkian in Lissabon
Museu do Carro Eléctrico do Porto
Museu Nacional de Soares dos Reis in Porto
Musea in Portugal

Paleizen
Casa de Mateus in Porto
Paço Episcopal in Porto
Palacio da Pena in Lissabon
Palacio de São Bent in Lissabon
Palacio de São Bento in Lissabon
Paleizen in Portugal

Gebouwen
Campo Pequeno in Lissabon
Casa dos bicos in Lissabon
Câmara Municipal do Porto
Palácio da Bolsa in Porto
Gebouwen in Portugal

Bruggen
Aquaduct van Aguas Livres in Lissabon
Ponte 25 de Abril in Lissabon
Ponte D. Luís I in Porto
Ponte Vasco da Gama in Lissabon
Bruggen in Portugal

Parken
Parque da Cidade in Porto
Parque das Nações in Lissabon
Parque Eduardo VII in Lissabon
Parken in Portugal

Praça da Liberdade, National Park
Sintra (Portugal)
Pleinen
Praça da Liberdade in Porto
Praça do Comércio in Lissabon
Rossio in Lissabon
Pleinen in Portugal

Wijnkelders
Barros Porto Wijnkelder
Wijnhuis Taylor's in Porto
Wijnkelders in Portugal

Monasterio dos Jerónimos, Lissabon
Kloosters
Convento Do Carmo in Lissabon
Monasterio dos Jerónimos in Lissabon
Kloosters in Portugal

Torens
Torre dos Clérigos in Porto
Torre Vasco da Gama in Lissabon
Torens in Portugal

Theaters
Casa da Música in Porto
Theaters in Portugal

Winkels
Boekenwinkel Lello in Porto
Winkels in Portugal

Stations
Estação de São Bento in Porto
Stations in Portugal

Stadsdelen
Ribeira in Porto
Stadsdelen in Portugal

Historische sites
Igreja do Carmo
Historische sites in Portugal

Kastelen
Kastelen in Portugal

Stadions
Estádio do Dragão (Porto)
Stadions in Portugal

Monumenten
Monument der Ontdekkingen
Monumenten in Portugal

Standbeelden
Cristo Rei
Standbeelden in Portugal

Gebouwen in de hoofdstad Lissabon + architect:
Santa Justa Lift
(Elevator de Santa Justa)
(Ing. Arch. Gustave Eiffel)
Amoreiras (T. Tavares)
Aquaduct van Aquas Livies (M. de Maia)
Architectural School Porto
Atlantico Paviljoen (D3dos Olivais)
Casa de Musica (OMA)
Cathedral Lissabon
Church of Santa Enancia
Communicatie School (Carrilho)
Cultuur centrum Bellém (V. Gregotti & M. Sal)
European Union Paviljoen (Fr. De Arruda)
Harbour control Tower (G. Byrnie)
Klooster van Jéronimos
Oscenaria (P. Chermayeff)
Palacio de Queluz (M. Vincente do Oliveiro)
Palais Belém (Carriho)
Portugees Paviljoen Wereldtentoonstelling 1998 (Siza)
Santa Justa Lift (Elevator de Santa Justa (Gustave Eiffel)
Shopping center (Arch. Promantonio)
Stadium Benfia
Taguspark (A.N. d'Almeida)
El Torre Santa Maria de Belém (Fr. Arruda)
Torre Vasco da Gama (Fr. de Arruda)
Trainingscentrum (Siza)
Treinstation Lissabon (Calatrava)
Underground station (Siza)
Vasco Da Gamma Bridge (A. Rito)
Zwembad (Siza)

10 tips voor minder stress op het werk - Hoe met stress omgaan

Redericted To This page is redericted to an other place.

Tip om meer bezoekers naar uw website te lokken: zet een link van uw website in al jouw mailberichten

Velen van u vragen zich wellicht af hoe ze meer bezoekers op hun website krijgen. Wel hier is een tip om meer verkeer naar uw website te leiden. Misschien kunt u deze kleine tip al maar het werkt geweldig.

Wat helpt om meer verkeer te genereren is het toevoegen van een link naar uw website in elke e-mail die u verzendt. Want u mailt naar mensen die je kent, en zij kunnen uw e-mail dooorsturen naar anderen die zij kennen. Uw kan zo over de hele hele wereld gaan, vooral als het grappige mails betreft. Zo krijg je bezoekers op uw website die je anders nooit zou kunnen bereiken met Google. En als je geluk hebt zal er wel een webmaster zijn die uw mail heeft ontvangen en uw website bezoekt. En als je heel veel geluk hebt, vindt die webmaster uw website leuk en plaatst hij een link vanuit zijn website naar uw website. Zo zou uw website wel eens hoger geranked kunnen worden. En een hogere ranking = een hogere plaats in de zoekopdrachten van Google en = meer bezoekers op uw website. Vergeet niet dat mensen nieuwsgierig zijn, vooral als ze je kennen. Mensen vertellen hun vrienden en collega's dat u een website bezit en gaan die graag tonen aan anderen. Mensen praten veel over anderen die ze kennen en dat is gratis reclame.

Aneroid barometer, meaning (English)

What is an aneroid barometer? - Definition
An aneroid barometer is a metal barometer, with an almost airless box with air pressure. It measures the pressure differences of air. The degree of structure of the box by the surrounding air is possible by using a needle on a distribution. The Barometer works on the principle of series-switched aneroid (vacuum) boxes or capsules (known as jewel case inserts of Vidi). These cases are usually made of phosphor-bronze or beryllium-copper. If air pressure rise than the boxes are more pressed in, the boxes are less pressed by low air pressure. Through a lever system, these changes were transferred to a needle that moves over a scale. Most home barometers are aneroid barometers. In Surveying (barometric elevation) make this system of sophisticated barometers (aneroid Paulin) service to the elevation of different points to be determined. A barometer usually contains mercury, the aneroid barometer contains no mercury. The aneroid barometer is only used for weather forecasts to measure and record.

Other sorts of Aneroid barometers:

Aneroid barometer of Fues
An aneroid barometer with analog indicator, whose sensing element consists of a number of linked, on top of each confirmed vacuum flat boxes (box Vidi) of beryllium. The change in air pressure can be specified by a lever system and is specified by a pointer. The scale ranges from 920-108 (hPa) and is divided into units of 1 hectoPascal (this unit corresponds to the millibar (mbar).

Negretti and Zambra aneroid barometer
Precision aneroid barometer with digital display. This instrument consists of a set of Vidi boxes. The difference with the aneroid barometer Fuess is that the deformation of the Vidi boxes in this case through a complex mechanism delay is enlarged on a scale. Using a stylus the compression of the Vidi-boxes is directed via a pin and a lever transferred to a graduated scale. This barometer responds so smoothly and is also less susceptible to inaccuracies that may occur upon the expiration of the instrument.

keywords: definitions, questions, answers, what, dictionary, wiki

Anemometer - meaning (English)

Redericted To This page is redericted to an other place.

Most popular items on this website in the past week: