Search in the ArchiVision Directory:

Loading

Chromium OS van Google, het snelste besturingssysteem ter wereld, beschikbaar eind 2010

Chromium OS Logo
Het Google-Team is hard aan het werken om zijn Chromium OS klaar te krijgen voor het einde van 2010. Het besturingssysteem genaamd 'Chromium' is gemaakt voor mini-laptops, maar zal ook werken op laptops en PC's. Voor GSM's en SmartPhone's was er al Android die ook op minilaptops wordt gedraaid. Met Google's Chromium OS kijgt het Android besturings- systeem er een geduchte concurent bij.

Het is speciaal gemaakt voor internet gebaseerde toepassingen die kunnen worden benaderd via het internet. Nadat u bent in-geloged, spring je bijna onmiddellijk in Google's Chrome internet browser.

Chromium zal enkel werken op SSD, Solid State Drive, zoals USB-Flash Disks en SD-kaarten. Er zal geen ondersteuning zijn voor harde schijven, voor zover we weten. Chromium zal zeer snel kunnen opstarten mede omdat Solid State Drives sneller zijn. In de toekomst zullen mini-laptops enkel nog beschikbaar zijn op SSD. De voordelen hiervan zijn: minder vermogen nodig en minder bewegende delen die kunnen breken. Google's Chromium OS zal dus sneller laden dan een Windows of Mac Besturingssyteem.

Zie hoe Google zijn OS snel en licht maakt

No comments:

Post a Comment

Most popular items on this website in the past week: