Search in the ArchiVision Directory:

Loading

Geld verdienen met RSS-feeds via Feedburner

RSS-Feed logo / Icon
© ArchiVision Directory
Wow, ik ondenkte net de functie om AdSense te integreren in mijn Feeds bij Feedburner. RSS-feeds zijn een overzicht van al uw berichten op uw blog of website. U kunt het gerust met een sitemap vergelijken. Maar er zijn meer mogelijkheden om de inhoud automatisch te schikken en te publiceren.

Advertenties in uw RSS-feeds.
Per bericht die u maakt komt een advertentie te voorschijn. Hebt u 20 berichten dan komen er standaard 20 advertenties te voorschijn. Per bericht 1 advertentie dus. Ik opteerde om enkel de bericht-koppen weer te geven met daaronder de advertentie. Zie hier voor een voorbeeld

Maar hoe doen we dit?
Wel het gemakkelijkste is om automatisch uw feeds te laten maken door Blogspot als u een blog bezit bij Google Blogspot natuurlijk. Ga naar de instellingen voor site-feeds, daar moet u blogfeeds toestaan, u kunt hier kiezen voor een korte of volledige weergave van uw berichten. Hier koos ik voor een kort weergave. Daarna moet u een webadres aanmaken, bijvoorbeeld: http://feeds.feedburner.com/zelf te kiezen naam.
Ga nu naar feedburner http://feedburner.google.com en log in met uw Google Account. Ga onderaan naar: Burn a feed right this instant, type hier uw webadres in. Ga nu naar next. Daar stelt hij voor om een naam op te geven. Vul hier uw zelf gekozen naam van uw site-feed in uw Blog. Doe nog wat instellingen. Activeer zo veel mogelijk functies om een zo groot mogelijk publiek te bereiken activeer de verschillende websites die uw Feed zullen publiceren.
Als u dit wil toepassen voor een website dan moet u een bestandje aanmaken die de volgende structuur heeft: sitemap.rss (sla dit bestand op om vervolgens met kladblok te bewerken). Daar vult u iedere titel in en de link. Upload dit bestand naar uw website en verwijs in FeedBurner naar dit bestand.

AdSense activeren voor Feeds.
Nu we de Feeds te zien krijgen in FeedBurner kunnen we overgaan naar het activeren van Ads onder ieder bericht. Hiervoor gaan we naar Google AdSense en loggen we in met ons Google Account. Ga naar AdSense Instellingen. Klik op AdSense voor feeds. Volg de instellingen als u voor de eerste keer naar dit item gaat. Onderaan zult u bij het onderdeel Feeds uw aangemaakte Feed zien staan. Voeg deze toe aan het rechter venster. Klik daarna onderaan op Opslaan. U krijgt een bericht dat het een 10 tal minuten kan duren voor er advertenties weergeven worden in uw Feed-pagina van FeedBurner. Om te controleren of er nu werkelijk advertenties verschijnen onder iedere feed gaat u best naar FeedBurner, meld u aan en klik links van uw aangemaakte feed. Zo komt u terecht op uw pagina met berichten met telkens daaronder een AdSense advertentie. Bij Rapporten/Overzicht in Google Adsense zult u zien dan er Paginavertoningen zijn bij het onderdeel Adsense voor feeds.

Zo, nu kunt u geld gaan verdienen met uw RSS-feeds.

No comments:

Post a Comment

Most popular items on this website in the past week: