Search in the ArchiVision Directory:

Loading

Wi-Gi wordt nieuwe supersnelle draadloze netwerk en vervangt Wi-Fi technologie - tot 300 MB/sec !! ... wat is het en wat houd het in?

Draadloze netwerken krijgen een forse opwaardering en nog wel voor het einde van dit jaar, al zijn er meteen ook flinke beperkingen te vermelden.
Fabrikanten hopen immers voor eind december de opvolger van de bekende Wi-Fi technologie klaar te hebben die dan luistert naar de naam Wi-Gi. Niet omdat de letter G in het alfabet nu eenmaal achter de F komt, maar vooral ook als verwijzing naar 'giga'. De draadloze technologie zou een factor 10 sneller worden, waardoor je een theoretisch debiet van niet minder dan 3 gigabit per seconde of anders gezegd zo'n 300 megabyte per seconde. We hoeven je wellicht niet te vertellen dat die topsnelheid alleen onder ideale omstandigheden kan gehaald worden.

Bovendien zit er een serieuze adder onder het gras. Om die fabelachtige snelheden te kunnen halen, moeten fabrikanten immers uitwijken naar ultrahoge frequenties. Terwijl Wi-Fi vandaag op 2,4 of 5 gigahertz werkt, zou Wi-Gi een plaatsje in de 60 gigahertz band claimen. En dat zet een aantal wetten van de fysica in werking, met als voornaamste beperking dat signalen op die frequentie extreem korte golven gebruiken die zo storingsgevoelig zijn dat ze niet doorheen een muur geraken. Wi-Gi zal Wi-Fi dus niet helemaal van de troon stoten want het gebruik zal beperkt blijven tot situaties waarin zender en ontvanger elkaar kunnen 'zien'.
Er wordt dan ook verwacht dat het uiteindelijk toch nog een paar jaar zal duren vooraleer er routers op de markt zijn die zowel Wi-Fi als Wi-Gi ondersteunen en afhankelijk van de positie van uw laptop de best haalbare technologie uitkiezen.

bron: http://blogs.tijd.be

No comments:

Post a Comment

Most popular items on this website in the past week: