Search in the ArchiVision Directory:

Loading

Nieuwe generatie Mercedes B-klasse gaat de ECO-toer


De nieuwe Mercedes B-Klasse verenigt het beste van verschillende autoconcepten. Hij is compact en toch ruim tegelijk. De nieuwe generatie Sports Tourer heeft nu een nog prachtiger design en meer technische innovaties. Achteraan zorgt de nieuw gevormde achterbumper voor een sportief accent. De achterlichten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar dankzij het adaptieve remlicht ook uiterst nuttig: bij een noodstop van meer dan 50 km/u knipperen de remlichten meermaals per seconde om zo achterliggende voertuigen te waarschuwen. Er is assistentie bij het parkeren en tal van muziek aansluiting. Hij gaat zelfs de eco-toer op. Je kan namelijk tijdens het rijden overschakelen van benzine naar aardgas. Deze B-klasse is zelfs uitgerust met de ECO-start/stop-functie, dit systeem kreeg de titel BlueEfficiency, die u efficiënt door het verkeer zal leiden.

Assistentie bij het parkeren
Het parkeren kunt u overlaten aan de actieve parkeerassistent (extra uitrusting). Zodra het systeem een parkeerruimte herkent, kunt u de achteruit inschakelen en bevestigen dat u wilt parkeren. Daarna hoeft u alleen nog maar met het gas- en rempedaal de snelheid onder controle te houden. Het systeem neemt automatisch de stuurbewegingen van u over, en in een mum van tijd staat uw B-Klasse geparkeerd.

Music Maestro
De nieuwe optionele telematicageneratie beschikt standaard over een Aux-In aansluiting en via Audio 20 ook over Bluetooth. Aan de optionele media-interface kunt u bijvoorbeeld uw mp3-speler, iPod of externe harde schijf aansluiten.

ECO-start/stop-functie
Wat is dit voor iets. Wel met de crisis en de olieprijs in het achterhoofd hebben de jongens van Mercedes een mechanisme ingebouwd om zo efficiënt mogelijk met de brandstof om te springen. Bij de B 160 BlueEfficiency en de B 180 BlueEfficiency doet de ECO-start/stop-functie het brandstofverbruik dalen, waardoor ook de emissie vermindert. Wanneer u bijvoorbeeld aan het rode licht of in de file in neutraal schakelt, wordt de motor automatisch uitgeschakeld. Zodra u opnieuw schakelt of de voet van het rempedaal neemt, wordt de motor in fracties van een seconde opnieuw ingeschakeld.

Design
Het oog wil ook wat. De B-klasse heeft een dynamisch karakter en dit vindt je dan ook terug in het design. De motorkap loopt als een wig over in de brede radiatorrooster. De grote luchtinlaten in de bumpers en de uitgesproken wielkasten beklemtonen het sportieve. De chroom-lijnen zetten het sportieve nog wat meer in de verf, zijn looks stralen kracht uit.

Veiligheid eerst
De actieve bochtverlichting, een onderdeel van de optionele bi-xenonkoplampen, volgt de bewegingen van uw stuurwiel tijdens het rijden. Zo kunnen bochten tot maximaal 90%, zo'n 25 meter verder, worden verlicht. Zodra u afslaat, wordt ook de statische bochtverlichting ingeschakeld.

Ruimte
Standaard kan de achterbank in de verhouding 1/3 en 2/3 neergeklapt worden. Wanneer u de achterzetels helemaal naar voren klapt, beschikt u in een handomdraai over een volledig vlakke laadvloer. Bovendien kunt u de laadvloer 8,5 cm verlagen zo verkrijgt u een nog groter laadvolume.

Benzine of aardgas
Met een druk op de knop van het multifunctioneel stuurwiel kunt u in de B-klasse, model B 180 NGT BlueEfficiency overschakelen van benzine naar aardgasaandrijving, zelfs tijdens het rijden. Dat heeft naast economische ook ecologische voordelen: aardgas kan zonder milieubelastend verwerkingsprocedure meteen als brandstof worden gebruikt.

No comments:

Post a Comment

Most popular items on this website in the past week: