Search in the ArchiVision Directory:

Loading

De toekomstige transportmiddelen (in het jaar 3000), zullen we nog met de wielen de baan raken of gaan we eerder de lucht in.

Toekomstig vliegend transportmiddel
Wij zijn in het jaar 3000 van onze tijdrekening. Er is overbevolking en er worden zwevende huizen gebouwd de voorlopers van de grote zwevende steden. Ondertussen zijn de olieputten uitgeput en is het veel te duur om nog met de auto te rijden. Bovendien worden de wegen langzaam maar zeker helemaal afgebroken. De natuurlijke plantengroei krijgt hierdoor weer alle groeikansen. Zo wordt de met rookgassen vervuilde lucht gezuiverd en de ozonlaag weer hersteld. Een belangrijk project uit de 21ste eeuw, het zwevende voertuig, gecreëerd door topingenieurs moest de problemen met de rookgassen van autos oplossen.

Nu zijn de zwevende voertuigen alom tegenwoordig. Deze worden door een watermotor aangedreven zodat enkel nog waterdamp in plaats van rookgassen in de lucht terechtkomt. Dit komt het milieu ten goede. De zwevende voertuigen zijn twee maal sneller dan de gewone autos, zon 400 km/h. Deze snelheden worden toegelaten buiten de zwevende steden. De voertuigen heb je in alle formaten en voor ieder budget. Er bestaan versies van n tot en met tien zitplaatsen. Allen zijn het degelijke en zeer efficiënte voertuigen.

De zwevende voertuigen zijn meer gestroomlijnd omdat er geen wielen moeten worden voorzien. De gestroomlijnde voertuigen kunnen zich sneller voortbewegen, doordat ze geen wielen hebben die wrijving veroorzaken in aanraking met de grond.

Ze kunnen zweven door middel van magneten die enkel een positieve pool bezitten. Een negatieve pool zou de voertuigen naar elkaar en naar het aardoppervlak aantrekken. Doordat de kern van de aardbol ook positief is wordt het voertuig niet aangetrokken maar met zekere kracht afgestoten van het aardoppervlak. De hoogte van het voertuig tot aan de grond kan bijgeregeld worden door een stabilisator die ook de motor aandrijft. De motor op zijn beurt levert de elektriciteit en de stuwkracht om vooruit of achteruit te zweven.

Enkele bijkomende maar niet te vergeten voordelen zijn dan ook:
Dat men over water kan zweven. Er is meer plaats in de lucht dan op een autobaan doordat je met meerdere voertuigen boven elkaar gaan vliegen of zweven. Zo wordt het luchtruim veroverd en verdwijnen auto's en autowegen. Zo kan er weer groen aangeplant worden waar nu autowegen liggen. Doordat het voertuig op water wordt aangedreven, worden de benzinetankstations vervangen door waterzuiveringstations. Het voertuig produceert geen schadelijke uitlaatgassen zoals bij benzineautos. Dit is een belangrijke bijdrage voor het milieu en de gezondheid. En tenslotte wordt het fileprobleem opgelost.

No comments:

Post a Comment

Most popular items on this website in the past week: