Search in the ArchiVision Directory:

Loading

Ben jij soms ook kwaad op de computer? zenuwachtigheid en frustraties bij het gebruik van de computer.

Toen de pc van een Italiaanse man voor de zoveelste keer vastliep, werd hij kwaad dat hij een pistool uit zijn lade haalde en er vijf keer op schoot. Uit een studie van het softwarebedrijf CA blijkt dat 49% van de werknemers zich opwindt als de technologie hen in de steek laat.

Het softwarebedrijf CA deed onlangs een online rondvraag naar 'webstress' bij 1.000 medewerkers die meer dan 4 uur per dag met de pc werken. De deelnemende landen waren Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Enkele opmerkelijke conclusies: 

25 % van de medewerkers wordt zenuwachtig als het langer dan 10 seconden duurt voor een computer- of webaplicatie reageert.

34 % verwacht dat de helpdesk technische problemen in 10 minuten oplost en 68 % heeft een uur geduld.

49 % geeft toe dat ze kwaad worden als de technologie kuren krijgt en 38 % zegt dat het hun werkplezier vergalt.

Aangezien België en Nederland niet deelnamen aan het onderzoek, lanceerde de VDAB een eigen rondvraag op vdab.be. Uit de resultaten blijkt dat wij ons iets minder snel opwinden. Ongeveer 55 % van de 1.082 deelnemers blijft rustig als de computer het niet doet. De overige 45 % jaagt zich wel flink op en begint te schreeuwen (22 %) of te mompelen tegen zijn pc of slaat hard op de toetsen (22 %).

Falende apparatuur levert veel stress op, verhoogt de werkdruk, verpest de werksfeer en kost miljoenen aan tijd en geld. Af en toe worden mensen ronduit agressief en gaan smijten met toetsenbord of ze schoppen het kopieerapparaat. Ernstiger is nog dat helpdesk medewerkers en systeembeheerders agressief worden benaderd. Veelal verbaal, maar voor de sfeer op het werk is het funest. Een veel genoemde klacht is ook onbegrip van klant of baas als een deadline niet wordt gehaald door een storing. In het onderzoek is gevraagd hoeveel tijd iemand gemiddeld kwijt is door storingen. Dat is 1 tot 1,5 uur per week. Dat betekent dat er iedere week voor miljoenen aan tijd en geld weglekt uit bedrijven.Bij mensen die per dag meer dan 5 uur de computer gebruiken werdt een verhoogde stress gemeten wanneer de computer even iets trager werkte of dienst weigerde zelfs bij wachttijden hoger dan 10 seconden worden de meeste mensen gestresseerd.

1 comment:

Anonymous said...

Please let me know if you're looking for a article
writer for your site. You have some really good posts and
I feel I would be a good asset. If you ever want to take
some of the load off, I'd love to write some articles for your blog in exchange for
a link back to mine. Please send me an email if interested.
Kudos!

Post a Comment

Most popular items on this website in the past week: